Nu startar Spänningssökarna 2017

Nu är äntligen årets omgång av Spänningssökarna igång med workshoppar på Vattenhallen Science Center! Vi på Kraftringen är riktigt taggade på att följa tävlingen under hösten och ser fram emot alla nya smarta energilösningar som kommer att komma in. Så här kommer hösten att se ut:

5 -26 september
Alla klasser deltar i en workshop på Vattenhallen Science Center i Lund. Där får eleverna lära sig mer om förnybar energi och sedan i grupper spåna fram egna idéer på hur hållbara energilösningar kan se ut. Dagen avslutas med att klassen röstar fram vilket bidrag de vill tävla med.

2-13 oktober
Vem som helst kan gå in på www.spänningssökarna.se och rösta på sitt favoritbidrag. De 15 bidrag som får flest röster går vidare i tävlingen.

16 oktober
Kraftrådet, en jury som består av studenter från LTH och Lunds universitet träffas för att välja ut årets sju finalister.

19 november
Finalen av Spänningssökarna 2017 går av stapeln på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Alla finalistklasser presenterar sina bidrag inför en jury som sedan väljer ut årets vinnare. Första pris är en klassresa till Berlin!

Nu kör vi!

Läs mer

OM TÄVLINGEN

Spänningssökarna är en tävling för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Syftet är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får skapa innovativa lösningar på temat hållbar energi.

Läs mer »

ELEVMATERIAL

Beställ vårt kostnadsfria utbildningsmaterial för högstadiet, där eleverna får lära sig mer om hållbar energi.

Läs mer »