180404 Anmälan

Nu har det blivit dags att anmäla din klass till årets omgång av Spänningssökarna – energitävlingen för niondeklassare i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Tipsa dina klasskompisar och se till att din lärare anmäler din klass till tävlingen. Första pris är en klassresa till Berlin. 

Temat för årets tävling är Den hållbara staden, hur kan vi göra våra städer så energieffektiva som möjligt? Nytt för i år är också att vi har justerat tävlingens olika steg. En jury bestående av medarbetare på Kraftringen kommer att bedöma bidragen direkt efter att alla klasser besökt Vattenhallen. De väljer ut 25 bidrag som går vidare i tävlingen. Läs mer om hur årets tävling är uppbyggd här.

Spänningssökarna är en årligt återkommande tävling som i år anordnas för sjunde året i rad. Årets tävling avgörs under höstterminen 2018. Syftet är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som du får använda din kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på temat hållbar energi.

Ses vi till hösten?

Lärare: anmäl din klass här senast den 31 maj

Läs mer

OM TÄVLINGEN

Spänningssökarna är en tävling för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Syftet är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får skapa innovativa lösningar på temat hållbar energi.

Läs mer »

ELEVMATERIAL

Beställ vårt kostnadsfria utbildningsmaterial för högstadiet, där eleverna får lära sig mer om hållbar energi.

Läs mer »